понеделник, 14 Октомври 2019 14:47 ч.

Клошар си построи дом пред кино Космос

18.12.2017   |   06:06
Прочетена: 1637   |
Коментари: 0
Клошар си построи дом пред кино Космос

Бездомник започна да си устройва жилище пред входа на кино Космос, видя репортер на „Марица“. Бърлогата се намира непосредствено пред входа на бившото кино, което до 2019 година трябва да бъде превърнато във филиал на библиотека „Иван Вазов“.

Работата по ремонта на знаковия обект върви бавно, а бездомникът явно е решил да използва разхвърляните наоколо строителни материали, за да има покрив над главата през зимата.

За строежа той е използвал стари бетонни блокове, които събрал в района. Няколко от тях той е наредил, за да пазят завет на ъгъла, където се намира леговището. Същият материал  е използвал за направата на легло и пейка. За комфорта е домъкнал старо кресло, най-вероятно дошло от канцелариите в някогашното кино.

Наоколо има разхвърляни отпадъци от храна и опаковки. „Очакваме скоро да започне да си строи и втори етаж. Май го гласи за мезонет“, шеговито коментираха минувачите.

Ситуацията обаче никак не е за смях, след като през последните седмици две къщи в Пловдив, превзети от клошари, бяха изпепелени в пожари. По същия сценарий през август 2016 г. пламнаха и тютюневите складове на Кудоглу на ул. "Иван Вазов". /Марица.бг

Клошар си построи дом пред кино Космос

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...