сряда, 19 Февруари 2020 03:47 ч.

КНСБ: Бизнесът стяга стачки наесен

17.08.2015   |   08:15
Прочетена: 902   |
Коментари: 0
КНСБ: Бизнесът стяга стачки наесен

През есента в много от секторите на икономиката ще има сериозно напрежение, прогнозира лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Според него не е изключено да се стигне и до протестни действия и стачки.

Като особено конфликтна точка Димитров посочи енергийният сектор. Освен повишаването на цената на тока за бизнеса, проблем е затъването на много от по-малките фирми в сектора, включително и на АЕЦ-а.

Още преди летния сезон назря напрежение в Агенцията за борба с градушките, в "Напоителни системи", а и в други земеделски структури, посочи той. Културата също влиза в криза през есента, тъй като музеи, читалища, библиотеки са недофинансирани и през октомври-ноември вероятно ще останат без пари. ”Има бюджетни системи, където заплатите не са увеличавани шеста година и напрежението нараства”, допълни Димитров.

По думите му, трусове се очакват и в здравеопазването. "Ако министърът не намери компромисен вариант за своите предложения, ще има напрежение, тъй като гилдията не приема много от идеите му”, коментира синдикалистът. 

 Единствено с успех са се увенчали дебатите за пенсионната реформа, където успяхме да покажем работещ диалог. Имаше и компромиси, които бяха направени от различните партньори”, каза Димитров. По думите му, през есента предстоят нови обсъждания на образователната реформа, тъй като все още има спорни ключови въпроси. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...