сряда, 21 Ноември 2018 17:42 ч.

Крими репортер запя за любовта

Песен на Илко Василев е селектирана с още 12 заглавия за финала на конкурса "София 2017"
06.09.2017   |   20:10
Прочетена: 433   |
Коментари: 0
Крими репортер запя за любовта

Песен в изпълнение на бившия крими репортер Илко Василев е сред фаворитите в Конкурса за избиране на нов български поп и рок хит "София 2017". Авторитетно жури селектира парчето "Любовта е една" за финала в зала 1 на НДК на 18 септември. Галаконцертът с участието на още 12 изпълнители и групи е организиран от Столична община и Сдружение "Спринт Продакшън".

"Любовта е една" вече звучи в ефира на БНР, Дарик и БГ Радио, а финалът ще бъде заснет от Българската национална телевизия. Настоящото седмо издание на конкурса е в подкрепа на Националната благотворителна кампания "Нека бъдем по-добри" за изграждане на Център за лечение и рехабилитация на хора, пострадали при инциденти и в състояние на будна кома, съобщиха организаторите.

Композиторът Ефтим Чакъров ми изпрати два стиха, които буквално ме зашеметиха. От тях тръгна и идеята. А демото и аранжиментът ме грабнаха още от първия тон, сподели Илко Василев. Дни по-късно в студиото на Ефтим Чакъров в Асеновград парчето в приятен мелодичен стил с рок елементи вече е почти завършено. С идея за текста помага и певицата Милена Коста, която записва женските беквокали.

Истинско забавление с точните хора в приятна атмосфера - това за нас се оказа правилният подход, спомня си процеса на работа върху песента Илко Василев. Ефтим Чакъров е роден в Асеновград и завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, специализирайки композиция при професор Иван Спасов и при проф. Божидар Абрашев. 

Илко Василев, когото феновете наричат певеца с чувствен тембър, има изключително любопитна биография. Преди няколко години той смени репортерската работа с професията на певец. Още по време на битието си на журналист Илко съчетаваше отразяването на крими новини с ученето. Той завърши "Джаз и поп изпълнителско изкуство" в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". В момента е докторант по вокална техника, а от есента стартира певческа школа. На 5-годишна възраст Илко Василев започва да свири на цигулка. Като тийнейджър заменя инструмента и солфежа със занимания по бокс. Днес музиката и спортът са неразривно свързани за изпълнителя от Пловдив.

Крими репортер запя за любовта
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7369
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...