сряда, 18 Септември 2019 10:59 ч.

Кристо се връща, прави проекта си в България

20.06.2016   |   18:55
Прочетена: 7166   |
Коментари: 4
Кристо се връща, прави проекта си в България

Представете си за миг, че проектът ,,Плаващи кейове" беше предложен тук, Кристо решава да го направи в родината. Нека се опитаме да предвидим обсъждането му,  в различните групи и места.

Съюз на българските художници: След обстойно и задълбочено обсъждане на предложения проект, ръководството на съюза отхвърля предложението, заради ниско естетическо и обеществено значение. Проектът е елементарен, не отговаря на критериите за модерно изкуство и не представлява принос в разитието на българската художествено-творческа интелигенция.

Министерство на културата: След това решение на съюза, ние не можем да подкрепим и финансираме подобен проект.

Сутрешни блокове с експерти: да увиеш с найлон един кей не е изкуство. Ние трябва да възпитаваме високи естетически вкусове, каква е тази пародия? Да не робуваме на упадъчните, безплодни напъни на модернизма. По-добре парите за този проект да ги дадем за лечение на деца, знаете ли колко болни деца чакат в списъка?

Еколози: Абсурд, свикваме протест срещу това веднага! Не можем да допуснем един кей да се опакова с полиестър, това ще обърка каракудите и водните кончета, които ние възстановяваме повече от година с нищожната сума от три милиона лева, а сега те ще бъдат подложени на ужасен стрес от неестествения оранжев цвят за техния хабитат!

Патриоти: Кристо отказва да говори на български, как е възможно да помагаме на родоотстъпници? Вън продажните американски подлоги от кристалните води на българските язовири, строени от цял народ!

Путинофили: Оранжево, всичко е ясно, поредната грантаджийска подкрепа за Украйна, значи паметник на съветската армия не може, а на Оранжевата революция - може, нали? Натовски педали!

Путинофоби: Случайно ли съвпада строенето на този жалък кей в язовир, с отказа да построим обща флота в Черно море срещу руската агресия? За ПР на Бойко има пари, а за подкрепа на Плевнелиев няма, така ли? Къде беше Кристо, когато българите по света подкрепяха електронното гласуване? Петата колона вън! Това е поредната хибридна акция на Москва!

Разследващи журналисти: Знаете ли чия е фирмата, доставила този оранжев полиестър, както и дървения материал за конструкцията на кея? Дърветата са купени от кърджалийска фирма, свързана с хора на ДПС! Шок! Бомба! Кристо е турчин!

Ванга: Ке дойде време дърт чиляк да оди по вода, ма нема да е същият!

Митрополит Николай: забранявам на вярващото паство от пловдивска митрополия да ходи и гледа тази гавра с вярата ни, Един е ходил по вода, не може да допуснем подигравка с Името Му!

Министерство на земеделието, заедно с министерството на околната среда и водите: В съвместна декларация заявяваме категорично, че правителството не носи отговорност за този язовир. Дали сме на прокуратурата да разследва кой е сключил договора за аренда, по времето на кабинета Орешарски, за тази водна площ. Сезирали сме и ОЛАФ.

Хелзинският комитет: Нито един ром не е бил нает за работата по проекта, това е дискриминация, сезирали сме Европейския съд по правата на човека.

КЗК: Разглеждаме сигнала за скрит монопол при изграждането на плаващи кейове. Предвиждаме сериозни глоби, защото не е проведена обществена поръчка, по реда на закона. Няма да допуснем подобни нарушения безнаказано.

Пресцентър на МС: премиерът Борисов ще открие събитието, но няма да реже лента. Кеят се клати и може да се убоде с ножиците.

Фейсбук: за такива като Митьо Очите и тоя Кристо имате пари, а за онкоболните орязахте всичко! Мърши!

Фейсбук: Тоя увил с един чаршаф пет дъски и айде, голямата работа вече! Дайте ми на мен тия пари, ще увия два пъти повече, крадци мръсни!

Фейсбук: Направиха безплатно кей до острова на Доган, вие знаете ли, че той го купи при Тройната коалиция? Сега ще свалят найлона и ще му оставят кея, да си ходи до вилата спокойно! Стига с тия далавери вече! Кого лъжете, че прави изкуство!

И така Кристо, американски художник от български произход, се отказа от идеята да работи в родината...


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...