неделя, 21 Януари 2018 12:58 ч.

Лаута е оазис във футболната пустиня

Отдавна предупреждавах, че не ни чака нищо добро с това БФС, но не ме чуха. Жалко за Ботев и Левски
24.02.2017   |   08:18
Прочетена: 1089   |
Коментари: 4
Лаута е оазис във футболната пустиня

Дончо ДОНЕВ


 

Легендарният Христо Бонев даде първото си интервю след операцията през в-к "Марица".


 

Г-н Бонев, как се чувствате месец след операцията?

- Благодаря, добре. Подобрявам се с всеки следващ ден. И с риск да стана банален, пак ще изкажа благодарности към професор Начев и екипа му, към всички от клиниката по кардиохирургия в УМБАЛ Свети Георги, към личната лекарка и лекарката от Бърза помощ. Благодарение на тях живея втори живот. Вече се чувствам значително по-добре. Ежедневно правя разходки. Вече ходя и до Гребната.

- Липсват ли ви Лаута и Локомотив?

- Ето това е единственото, което ми липсва. Много ми е криво, че още не мога да ходя в моя втори дом на Лаута. Липсват ми приятелите там, изобщо цялата обстановка.

- Кога ще стъпите на Лаута отново?

- Живот и здраве, ако възстановяването ми продължи да върви така добре, се надявам още март месец да съм там.

- Как преживяхте първия мач след операцията? Близките ви не бяха ли против да го гледате, за да не се вълнувате много?

- Те знаят, че няма смисъл да правят и опити. Как си представяте, че ще дават по телевизията важен мач на Локото и аз няма да го гледам, а ще превключа на сериала? (смее се) Гледах го и преживявах заедно с момчетата, треньорите и феновете.

Специално искам да поздравя нашите привърженици. Те отново бяха на топниво. Независимо че мачът отиваше към хикс, агитката не спря да подкрепя отбора. Така както е било винаги и с което сме се отличавали от другите отбори.

- Хареса ли ви Локомотив в мача срещу Верея?

- Да. Най-важното е, че победихме. Като за първи мач след дълга пауза в първенството отборът направи много приличен мач. Първото полувреме тотално надиграхме домакините, но пропуснахме няколко чисти положения.

Втората част бе малко по-слаба, но в крайна сметка важна е победата. В такива криви мачове личи израстването на един отбор. След мача се обадих на Едо да го поздравя и точно това му казах. Оптимист съм.

- Как ще коментирате това, което се случва тази седмица в Ботев и Левски? 

- По принцип гледам само в нашата си къща и в чужди дворове не надничам. Няма как обаче да не взема отношение, защото това са два от водещите отбори у нас. Много, много тревожно е това за целия ни футбол. Става това, за което предупреждавах от много време, но по върховете на БФС не искат да чуят.

Следите ли какво става в Локомотив, откакто не сте ходили на стадиона?

- Разбира се. Дори от болницата не спирах да следя какво се случва. На фона на това, което става в Ботев и Левски, ние сме като един оазис. И тук искам да благодаря на президента ни Христо Крушарски, че намира време и средства в този труден момент, за да съществува Локомотив.

Откакто дойде на Лаута, ние криза не сме усетили. Затова той заслужава признанието и обичта на цялата общност.

Четох оплаквания на шефовете на Ботев и Левски, че феновете им се бъркали и искали да командват и да налагат мнението си. Благодарен съм, че след като спасиха клуба, нашите привърженици го предадоха на Христо Крушарски и никой не напира да му се бърка в работата. Това е голямата разлика от нас и тях.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
749
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...