петък, 20 Септември 2019 22:32 ч.

Мадуро присвои хита "Despacito", без да пита

Венецуелският президент използва парчето на Луис Фонси, за да призове хората да гласуват
27.07.2017   |   12:05
Прочетена: 494   |
Коментари: 0
Мадуро присвои хита "Despacito", без да пита

Президентът на Венецуела Николас Мадуро използва популярния в цял свят летен хит Despaсito на предизборна проява, но без да получи за това съгласието на изпълнителите, съобщи БНТ. Придворни текстописци взели мелодията на песента на Луис Фонси и Деди Янки, но вместо оригиналното "Бавно! Искам да дишам във врата ти. Бавно ме остави да ти шептя неща в ухото" написали: "Бавно вземи бюлетина, целта на нашия призив за учредителното събрание е да обедини страната".

Поводът за публичната проява на Мадуро, на която е пуснат преработеният хит, са насрочените за неделя избори за учредително събрание. Изборите са важни за президента на Венецуела, защото новите депутати се очаква да промeнят Конституцията и да бетонират властта на държавния глава.

Гласуването идва след месеци на протести срещу политиката на Николас Мадуро, в които от април досега са загинали близо 100 души. Авторите на Despacito пуснаха гневен пост във Фейсбук, в който казват, че никой не е искал, а и те не са давали позволение за промяна в текста с политически цели.

"Музиката ми не е за пропаганда и за манипулиране на хора, които крещят за свобода", написа певецът Луис Фонси, който е пуерториканец. Рапърът Деди Янки пък казва, че диктаторският режим на Мадуро е подигравка към целия свят.

Мадуро присвои хита "Despacito", без да пита

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...