сряда, 23 Октомври 2019 04:13 ч.

Майстори влизат в галерията на Главната

Четири години след големия ремонт на фасадата ще бъдат обновени и залите на културното средище
17.01.2018   |   08:45
Прочетена: 474   |
Коментари: 0
Майстори влизат в галерията на Главната

Четири години след като беше обновена фасадата на Градската художествена галерия на Главната, започна ремонт и на вътрешните пространства. Стените на залите за временни експозиции, както се води сградата, ще бъдат реновирани, ще бъдат поставени окачени тавани, а системата за окачване на картини и специализираното осветление ще бъдат заменени с нови.

Времето за ремонт съвпада с периода, в който има най-слаб интерес и от страна на творците, и от страна на публиката към изложби. До края на февруари обаче обновлението трябва да приключи, защото за 6 март е планирано първото за годината събитие в галерията - самостоятелна изложба на Янко Ненов. След това календарът е готов почти до края на годината. 
Постоянната експозиция на Градската художествена галерия в Стария град, която се помещава в проектираното от Йосиф Шнитер бивше девическо училище, вече е пригодена за хора с увреждания и в сградата е изграден асансьор.

За ремонт е затворена и галерията на Дружеството на художниците на ул. "Гладстон". Идеята първият етаж на бившия Детмаг да се превърне в изложбена зала също все още не е сработила. Така частните галерии в града на практика остават без сериозна конкуренция в организирането на изложбите на пловдивските майстори на четката.

Майстори влизат в галерията на Главната

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...