сряда, 21 Март 2018 01:10 ч.

Майстори влизат в подлезите на Цариградско

Детска ясла "Веселушка" с ново крило за още 50 деца
23.02.2017   |   08:42
Прочетена: 644   |
Коментари: 1
Майстори влизат в подлезите на Цариградско

Пешеходните подлези  на Цариградско шосе ще бъдат скоро напълно възстановени, за да могат хората да ги ползват. Това съобщи вчера кметът на район „Източен” Николай Чунчуков.

Трите съоръжения  под булеварда, включително и до районното кметство, са в окаяно състояние.  Най-зле е подлезът  срещу ул. „Ландос”,  в близост до квартал „Столипиново”. Пешеходците предпочитат да минават отгоре, по булеварда, въпреки натоварения трафик.  

За ремонт на трите съоръжения сме заделели 150 000 лева, каза Чунчуков. С тези пари  ще бъдат възстановени настилката, осветлението, ще се отстранят течове, ще се монтират парапети, където е необходимо.

Тази година  администрацията на „Източен” разполага с 1,5 млн. лева за строителната програма. Най-много средства - 680 000 лева - са предвидени за ремонт на улици и тротоари, за изграждане на паркинги  и за благоустрояване на междублокови пространства.  Ремонти ще има на ул. „Вратцата”, „Герлово”, „Лотос”, „Кедър” и  още няколко в „Изгрев”. Работата ще започне веднага след като изберем изпълнител и подпишем договор, обясни Николай Чунчуков.  

Голям паркинг за 150 автомобила ще бъде изграден  на бул. „Източен” и ул. „Славейна”. Металните гаражи вече са премахнати,  а теренът ще бъде асфалтиран. Прилежащите пространства ще се благоустроят, за да е приятно за хората.

Детска ясла „Веселушка” се подготвя за разширение. Тази година ще се изгражда пристройка за още 50 деца.  Детска ясла № 33 в „Изгрев” е  предвидена за саниране. На ул. „Преспа” ще правят детска площадка. За поддръжка на детските кътове за игра и изграждане на нови  в кметството са планирали 40 000 лева. Още 15 000 лева ще бъдат похарчени за осветление. Чунчуков благодари на кмета Иван Тотев, че тази година по негово предложение на районите са дадени  повече пари, за да отговорят на нуждите на хората.

Майстори влизат в подлезите на Цариградско
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...