неделя, 19 Януари 2020 20:46 ч.

Манол Генов на съд за купуване на гласове

04.01.2018   |   14:59
Прочетена: 1150   |
Коментари: 0
Манол Генов на съд за купуване на гласове

Депутатът от БСП Манол Генов застава пред съда по обвинение в купуване на гласове, след като Софийската градска прокуратура внесе обвинителния акт  срещу него. Делото ще се гледа в Софийския градски съд, а подсъдим заедно с народния представител е бизнесменът Николай Христев, чиято съпруга държи ресторант "Амбелино" в сградата на общината в Асеновград.

Според прокуратурата на неустановена дата в средата на март м. г., когато течеше кампанията за предсрочните парламентарни избори, Манол Генов е предоставил на Христев 100 лв., които бизнесменът дал на друг човек. С тях той трябвало да убеди няколко души от Асеновград да гласуват за Манол Генов като кандидат за народен представител.

Обвинението срещу Николай Христев гласи, че пак през март 2017-а на 2 пъти той дал на посредници общи 900 лв., с които те трябвало да мотивират избиратели да гласуват за Манол Генов. Датата на първия опит за изборна търговия не е уточнена в хода на разследването, но втория път това се е случило в самия изборен ден.  Тогава Христев дал 400 от общо 900-те лв.

Предстои насрочване на делото от съда.

Марица.бг потърси Манол Генов за мнение, но той отказа да коментира предстоящото дело. 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...