събота, 22 Февруари 2020 17:39 ч.

"Марица” търси свидетели на катастрофата в Кючука

Шофьорът на бял пикап хвана Дивеков, който се канеше да избяга, твърди жена от близкия блок
20.08.2015   |   08:50
Прочетена: 2294   |
Коментари: 8
"Марица” търси свидетели на катастрофата в Кючука

Само един свидетел на катастрофата в Кючука е успял да издири вторият разследващ полицай, който пое случая с прегазения 63-годишен пенсионер на пешеходна пътека. Моля ви, помогнете ми да издирим очевидци, отправя горещата си молба чрез вестник „Марица” синът на загиналия Йордан Димитров.

Той и сестра му Петя всеки ден ходят до кръстовището на бул. „Никола Вапцаров” и ул. „Бугариево”, където е лобното място на баща им Димитър Димитров. Там има некролог от семейството. Всеки ден носят свежи цветя. До тях се спират хора, изказват съболезнования. Всяко връщане към случката от фаталната вечер за сина и дъщерята на загиналия е бъркане в гореща рана. Но те искат да научат истината за смъртта на баща си. 

В онази вечер научих за трагедията с татко от сестра ми Петя. На нея пък позвънил разследващият полицай, разказа вчера Йордан Димитров, син на загиналия в мелето. Младият мъж разказа, че веднага  отишъл на кръстовището. На мястото имаше поне десетина души, но не познавам никой от тях нито по лице, нито по име, казва младият мъж.

От името на сестра си, майка си, баба си и цялото семейство Йордан отправя молба: Ако някой е видял катастрофата, нека се обади в редакцията на в. „Марица”, за да се подпомогне разследването

Две коли бяха на мястото на катастрофата, шофьорът на бял пикап изскочи и хвана водача, който сгази човека и се опитваше да избяга. Това заяви пред „Марица” жена, която живее в блок на ул. „Никола Карев”. Прозорците гледат точно към пешеходната пътека, на която на 14 август 24-годишният Милан Дивеков с алфа ромеото си сгази 63-годишния пешеходец Димитър Димитров.  

Заради липсата на адекватна реакция разследващият полицай Табаков, който пръв е бил на мястото на инцидента, е отстранен от случая. По разпореждане на наблюдаващия прокурор Тодор Павлов с казуса се занимава друг полицай. В резултат на действията му близо седмица след катастрофата е издирен само един свидетел.

„Марица” успя да издири свидетелката, която е наблюдавала трагедията от прозореца си секунди след зверския удар. Ето нейния разказ:

"Прозорецът беше отворен, защото беше топло. Цялото семейство си бяхме вкъщи. Вечеряхме. Малко преди 10 часа се чу глух  удар и вик. Веднага изскочихме на прозореца, защото от тази страна нямаме тераса. Пешеходната пътека е точно под прозореца ни. Явно колата е карала много бързо, защото видяхме ударения човек отхвърлен чак от другата страна, на около 30 метра от пътеката. Лежеше неподвижно. На пътя имаше поне две коли. Съпругът ми каза: Гледай, този се опитва да избяга. Шофьорът на един бял пикап скочи и хвана водача на колата, прегазила човека. Събраха се много хора. Поне десетина души. Не знам колко от тях са видели инцидента, но поне двамата шофьори от спрелите коли са били там. Не знам дали в тях е имало и пътници.

Бяхме много шокирани от случая. Но е абсурдно само един свидетел да е издирен. Не съм сигурна, но е възможно някой друг съсед да е видял всичко от прозореца. Но по-скоро имаше хора по улицата и от колите”. 

В момента на трагедията 63-годишният пенсионер Димитър Димитров се е прибирал към дома си от работа. Той помагал в кафене на Събота пазара, за да допълни пенсията си. Мъжът през последните три години се грижел за болната си съпруга Йонка. Жената е на легло след прекаран менингит и е почти неподвижна. Тя обаче е в пълно съзнание и въпреки мъката си, следи развоя на разследването.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...