четвъртък, 22 Февруари 2018 11:08 ч.

Матура изпоти директори

11 се борят да оглавят Френската, кандидатите за Математическата петима
17.01.2012   |   08:43
Прочетена: 2653   |
Коментари: 3
Матура изпоти директори

Сложни казуси около средното и професионално образование и въпроси, свързани с Кодекса на труда, изпотиха вчера 55-имата кандидати, които се явиха на конкурса за директори в 17 училища в региона. Организацията на изпита бе досущ като матурите. Тестовете са изготвяни в просветното министерство и непосредствено преди началото на конкурса е бил изтеглен изпитният вариант. Материалите бяха поставени в запечатани пликове, откъдето кандидат-директорите получиха бланките, върху които да работят. Те имаха на разположение два часа, за да посочат верните отговори. За финалния кръг - събеседване, се класират изкаралите над 25 точки от възможни 50. Интервютата, на които оцелелите кандидат-директори ще представят концепции за управление, ще се провеждат от днес до 20 януари.

Най-голямата битка категорично е за Френската гимназия, закъдето се явяват 11 души. Сред тях са експертът по чуждоезиково обучение в регионалния инспекторат Мариела Николова, досегашната директорка Татяна Вангелова и заместничката є Росица Звездарова. Петима напират за другото елитно училище в града - Математическата гимназия. С най-сериозни шансове е сегашният директор Ивайло Старибратов. За МГ се явява и съпругът на експерта по английски в инспектората Гергана Витева - Владислав. Учудващо голям брой са кандидатите за шефския стол на училището в Ново село - 8.

В комисията, която ще оценява кандидатите, не влиза шефката на инспектората Иванка Киркова, а председател е експертът по организация на средното образование Йовка Янакиева. Членове са юрисконсултът Ирина Минчева, експертът по религия Евгени Гюнов и новата шефка на просветния отдел в общината - Донка Щилянова. Последната е само за училищата в Пловдив. Освен двете гимназии, нови директори ще има в “Ел. Пелин”, “Кочо Честименски” и “Димитър Талев”.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4011
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...