събота, 20 Януари 2018 10:54 ч.

Мигранти предизвикаха безредици в предградие на Стокхолм

21.02.2017   |   08:48
Прочетена: 1010   |
Коментари: 10
Мигранти предизвикаха безредици в предградие на Стокхолм

Масови безредици са станали снощи в предградието на Стокхолм Ринкебю, където живеят много имигранти, съобщи националната телевизия СВТ. Участниците са хвърляли камъни по полицията, а органите на реда няколко път са стреляли предупредително.

Вълненията според очевидци са започнали, когато полицаи опитали да арестуват издирвано лице на метростанция. Тогава към тях полетели камъни и един служител е бил улучен.

Полицаите са успели да напуснат мястото на инцидента, отвеждайки задържания.

Но около два часа по-късно в друг район на предградието са избухнали нови безредици, в които са били подпалени няколко коли. Полицията е започнала разследване.

Премиерът на Швеция е изненадан от Тръмп. От друга страна шведският премиер Стефан Льовен изрази учудване от неотдавнашното изказване на Доналд Тръмп за Швеция.

В събота президентът на САЩ направи връзка между масовото пристигане на имигранти в страната и насилието, което уж нараства там.

"Аз, както предполагам много други хора, бях изненадан от коментарите за Швеция през уикенда", заяви Льовен, цитиран от Франс прес. Думите му са най-представителната официална реакция на думите на Тръмп.

"Имаме възможности, имаме предизвикателства, работим по въпроса всеки ден. Смятам обаче, че всички трябва да поемем отговорността си да използваме фактите правилно и да проверяваме всяка информация, която разпространяваме", заяви Льовен на пресконференция по друг повод.

А самият Тръмп, независимо, че вече сгафи, отправи нови критики към имиграционната политика на Швеция.

"Медиите на ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ се опитват да кажат, че широкомащабната имиграция в Швеция е нещо много хубаво. НЕ!", написа президентът в Туитър.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
540
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...