неделя, 26 Май 2019 17:58 ч.

Милена и Мартин от МГ-то ще учат в Оксфорд

С по една петица в дипломата обаче остават извън елита тук
07.07.2017   |   16:48
Прочетена: 2130   |
Коментари: 0
Милена и Мартин от МГ-то ще учат в Оксфорд

Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов” е предложила двама свои пълни отличници за национална диплома. Милена Атанасова е от паралелка със засилено изучаване на английски език и е лауреат на националната олимпиада по български език и литература.

Мартин Касаветов пък завършва немска паралелка и тази година зае второ място на националната олимпиада по немски, като освен това е и национален състезател по математика.

Учебното заведение се гордее с още двама свои изявени ученици, които са приети да следват в Оксфорд - Иван Димитров и Велизар Бъчваров. Единият ще учи физика, а другият - география, като е и в националния тим на България по тази дисциплина и му предстои да замине с него за надпревара в Белград. Двамата обаче имат по една петица в дипломата за средно образование и това не им дава право да получат национална диплома. Според екипа на училището за такива изявени ученици трябва да се преосмисли условието за успех 6.00.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...