неделя, 18 Февруари 2018 20:19 ч.

Мият прашните улици в Деня на Баба Марта

23.02.2017   |   06:51
Прочетена: 472   |
Коментари: 0
Мият прашните улици  в Деня на Баба Марта

Голямото пролетно къпане на града започва от 1 март, увери вчера директорът на общинското предприятие "Чистота" Иван Стоянов. На тази дата приключват зимните дежурства, а и прогнозите за март са благоприятни. Синоптиците обещават положителни температури, включително до плюс 15-18 градуса. 

Улиците са прашни, въпреки че всеки ден над 400 чистачки метат тротоарите и събират натрупания отпадък в регулите до бордюрите. Вятърът вдига във въздуха гъсти кълбета. Метачките няма как да носят вода, а метачните машини също събират прах на сухо, защото до преди два дни през нощта бяха минусови температури. От днес, след като вече е топло, ще зареждаме машините с вода, обясни Иван Стоянов. 

През целия март улиците ще се къпят с маркучи, след това ще тръгнат машини с дюзи. Най-малко двойно по-скъпо струва зимната поддръжка на града на община Пловдив. Първият силен сняг заваля на 28 декември, а студовете продължиха през целия януари и началото на февруари. Това са над 40 дни. Изразходвани са 4000 тона сол и близо 50 тона химически препари против поледици. Отделно е плащано за денонощните зимни дежурства не само за престой в гаража, но и за изчистен сняг срещу фактури. За миналата зима общината беше платила за комуналните услуги около 700 000 лева, сега са хвръкнали над 1,5 милиона. Сметките ще правим след 1 март, когато приключат зимните дежурства, каза директорът на "Чистота".

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...