вторник, 25 Февруари 2020 16:17 ч.

Монди Стамболийски ЕАД подкрепя екологичното образование

Експерти от Монди Стамболийски ЕАД се включват в инициативи в клас по време на Световната седмица по предприемачество
14.12.2017   |   10:43
Прочетена: 844   |
Коментари: 0
Монди Стамболийски ЕАД  подкрепя екологичното образование

По време на Световната седмица по предприемачество служители на Монди Стамболийски ЕАД се присъединиха към усилията на учителите в едно от местните училища и участваха в открит урок с деца от начален курс за обсъждане на екологични теми. Компанията бе поканена да се включи като представител на местния бизнес в дискусия на екологична тематика и да разкаже от какви екологични принципи се ръководи при осъществяване на своята дейност.

Млади специалисти химици от предприятието влязоха в ролята на бизнес консултанти доброволци, за да обяснят на малчуганите защо хартията е един от малкото наистина устойчиви продукти и как хартиената промишленост използва по ефективен начин природните ресурси.

“Учениците имаха възможност да разберат, че основната суровина, която предприятието използва, се добива от гори, стопанисвани по устойчив начин, което се удостоверява със съответните сертификационни стандарти; успяха да научат, че водата, която е изключително важен ресурс за хартиената индустрия, се използва повторно и преди да се върне отново в природата, тя се пречиства, за да няма замърсители, обяснява Диана Смиленова, главен учител в СУ „Отец Пайсий “. За децата дискусията беше интересна и те участваха активно и с внимание в нея”.

И за консултантите доброволци дискусията се оказа полезен и интересен опит:

“Останаха изключително изненадани от активността на тези млади умни деца в дискусията. Това ни дава увереност, че усилията на учителите да създадат екологично мислене в ранна детска възраст ще бъдат успешни”, споделя Василена Стоянова, ръководител на лабораторията в Монди Стамболийски ЕАД.

За Монди Стамболийски ЕАД е изключително важно да бъде отговорен партньор в общността и да има отговорно отношение към младите хора. Предприятието съчетава дългосрочни инвестиции с добро екологично управление, за да отговори на тази си роля.

„Намираме много положителни страни в това да работим заедно с образователните институции чрез партньорства със средните училища - и с начален, и със среден курс. Общите усилия са полезни както за общността и младите хора, така и за нас - това е част от ангажимента ни да бъдем отговорен член в местната общност“, коментира Александер Криклер, изпълнителен директор на Монди Стамболийски ЕАД.

Монди Стамболийски ЕАД  подкрепя екологичното образование

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...