събота, 22 Февруари 2020 17:03 ч.

Мустафа няма нужда от повече дрехи, не изпращайте

20.09.2016   |   12:41
Прочетена: 1448   |
Коментари: 0
Мустафа няма нужда от повече дрехи, не изпращайте

Не разбирам как един призив за две фланелки се превърна в национален проблем, това коментира неофициално д-р Стоянова, лекуващият лекар на 9-годишния Мустафа.

Както първо Марица.бг съобщи, момчето е в Клиниката по детска онкохематология в Пловдив от месец юни, а вече над 40 дни при него няма близки от семейството.

Д-р Ангелина Стоянова разказа, че състоянието на пациента им е стабилно. Екипът на клиниката го обгрижва постоянно. В стаята си е настанен с деца и родители от турския етнос, защото трудно контактува на български език. Детенцето почти не изразява емоции. От сутринта не е успяло да разгледа всички подаръци, които са му донесени.

Ръководството на отделението апелира да не се изпращат повече дрехи. Поводът за обявата на страницата във Facebook бил, че времето захладня, а момченцето няма облекло за по-студено време.

Заради големия медиен и обществен интерес екипът на клиниката изпитва трудности и моли за спокойствие, за да върши ежедневните си задължения.

Със случая на Мустафа са се заели от полицията, за да издирят семейството, което не отговаря на оставения мобилен номер за връзка. Социалните служби тепърва ще изготвят оценка на средата, в която детето е живяло./Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...