понеделник, 20 Януари 2020 05:17 ч.

Набелязват мерки срещу неправилното паркиране в Пловдив

18.01.2018   |   10:34
Прочетена: 1085   |
Коментари: 0
 Набелязват мерки срещу неправилното паркиране в Пловдив

Въпроси, свързани с транспорта, инфраструктурата за „Пловдив 2019”, градския дизайн, зелената система, подобряването на качеството на атмосферния въздух обсъдиха на първата за годината среща членовете на Сдружение „Бизнесът за Пловдив” с кмета инж. Иван Тотев и заместник-кметовете Стефан Стоянов и Розалин Петков. 

Кметът Иван Тотев запозна представителите на „Бизнесът за Пловдив” с напредъка на проекти като реконструкцията на „Голямоконарско шосе“, на площад „Централен”, необходимостта от изграждането на нов мост над река Марица.

С цел увеличаване пропускливостта на пътните артерии в града и набелязване на мерки срещу неправомерно паркирали автомобили по основните булеварди и улици бе предложено да се проведат срещи с ръководството на „Пътна полиция” в града за предприемане на необходимите действия.

По отношение на зелената система кметът Иван Тотев представи проекта за реализацията на Програмата за залесяване и Парк "Отдих и култура", което ще бъде най-голямото в новата история на града. На площ от 655 декара в следващите 5 години ще бъдат засадени дървета, предимно местни видове.

Обсъдени бяха още теми, свързани разширението на велоалейната мрежа в Пловдив, възможността за разширяване на пешеходните зони, мерки за ограничаване паркирането в централната градска част и други.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...