неделя, 18 Февруари 2018 20:23 ч.

Наборната служба ще се възстанови един ден, според Каракачанов

19.05.2017   |   18:51
Прочетена: 681   |
Коментари: 0
Наборната служба ще се възстанови един ден, според Каракачанов

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че е убеден, че наборната служба ще се възстанови един ден в България, съобщи. Това ще стане, защото ситуацията в света изисква повече отбранителни способности. А и в българската Конституция е записано, че защитата на Отечеството е въпрос на дълг за всеки български гражданин, съобщи БТА.

Изказването за наборната служба е направено при откриването на изложбата "Дълг по задължение: история и гледни точки"  в Националния военноисторически музей.

Пред журналисти Красимир Каракачанов припомни, че в коалиционното споразумение се предвижда дебат по въпроса за наборната служба и той не е решен поради различия в мненията. Министърът е убеден, че дискусията по темата ще ориентира хората. "Няма как наборният войник да струва по-скъпо от кадровия", коментира Каракачанов, попитан за финансови разчети колко ще струва връщането на наборна служба, като обясни, че тези въпроси са дискусионни, защото има много параметри за уточняване.

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...