понеделник, 14 Октомври 2019 14:58 ч.

Надя Танева: Няма да върнем Мустафа на майка му

Община Пловдив отваря нов център за деца в риск
21.09.2016   |   18:10
Прочетена: 2481   |
Коментари: 5
Надя Танева: Няма да върнем Мустафа на майка му

Деветгодишният Мустафа, изоставен от майка му с тежко заболяване в УМБАЛ "Св. Георги", ще си остане в клиниката за лечение минимум шест месеца. Това съобщи днес шефът на Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева. Психолози и медицинският персонал се грижат за момчето. Социалните работници ще го посещават всеки ден по празниците, каза Танева.

Тя нарече спекулации коментарите, че са били уведомени за драматичния случай, но не са реагирали. От болничното заведение не са ни информирали, научихме от медиите, заяви Танева. На майката няма да бъде позволено да изведе детето от болницата, ако тя се опита. След като лечението приключи, в отдела за закрила на детето ще решат как да помогнат на Мустафа.

Общностен център за деца и семейства отваря вратите си в началото на октомври. Една от целите на тази нова услуга е да предотврати подобни случаи, какъвто е сполетял Мустафа. Центърът се намира на ул. "Вратцата" 4 и е изграден по оперативна програма "Развитие на човешки ресурси", разказа зам.-кметът по социална политика Георги Титюков.

Проектът е на стойност 708 483 лева, като по-голямата част от средствата са от ЕС. Две години в новата сграда в "Изгрев" 22-ма специалисти ще помагат за интеграцията на деца с увреждания до 7-годишна възраст, а също така и на родителите. Рехабилитатори, логопеди, педагози и медиатори ще обслужват напълно безплатно нуждаещите се от допълнителните грижи деца.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...