сряда, 21 Март 2018 00:57 ч.

Най-новият жилищен комплекс в Пловдив с японска градина

Живописни пътеки и каменни алеи сред брези ще красят пространството между нови блокове в Остромила
18.03.2017   |   15:43
Прочетена: 5676   |
Коментари: 9
Най-новият жилищен комплекс в Пловдив с японска градина

Миниатюрна японска градина ще радва обитателите на най-новия жилищен комплекс в Пловдив. Строителството му започва след броени дни на терен от близо 5 дка в местността Остромила - Тепе тарла.

В него четири нискоетажни блокчета ще ограждат като рамка зеления двор на комплекса, разказа за „Марица” проектантът архитект Стилиян Христов. Целия двор пресъздава миниатюрен идеализиран пейзаж - мястото се засажда с тревна растителност, изпъстрена  с малки бели цветенца. Идеята е да наподобява естествена ливада. А в  този зелен оазис ще засадят бяла бреза и Cerry Blossom, както наричат японската череша (сакура), допълни архитектът. В духа на композициите, които сме виждали само в японските паркове, целият този минипарк ще бъде изпълнен с живописни пътеки и алеи с каменна настилка, които плавно ще преминават в тревата. Местата за паркиране в двора пък се маркират с оцветени бетонови блокчета.  

Всяка жилищна група има пряка връзка с това зелено бижу. Вътре в секциите планират близо 60 апартамента със средни квадратури от 60 до 120 квадрата.

Най-новият жилищен комплекс в Пловдив с японска градина
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...