понеделник, 22 Януари 2018 08:19 ч.

Намалиха с две години присъдата на Иван Евстатиев

29.12.2017   |   11:05
Прочетена: 1152   |
Коментари: 0
Намалиха с две години присъдата на Иван Евстатиев

Присъдата на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев за изнасилването на 16-годишно момиче е намалена от 6 на 4 години. За това решение на Пловдивския окръжен съд съобщи адвокатката му Ташкена Колчева. Присъдата все още е не публикувана на сайта на съда. „Не съм чел съдебното решение, защото вчера все още не беше излязло, но не бих се учудил, ако присъдата е намалена. За нас е важно, че този човек беше признат за виновен в изнасилване”, заяви за „Марица” адвокатът на пострадалото момиче Иван Грошев.

На 15 януари 2016 г. 16-годишната тогава Ирена Белухова влязла в хотелската стая на Иван Евстатиев в Стрелча. Двамата се познавали, защото майката на момичето е работила за бившия кмет. Евстатиев и Ирена изпили значително количество водка и когато момичето изпаднало в безпомощно състояние, последвало изнасилването. Пред съда Евстатиев не отричаше половия акт, но твърдеше, че той е бил доброволен.

Той е в ареста от близо 2 години и ако намалената присъда влезе в сила, т. е. бъде потвърдена от ВКС, ще се окаже, че той е излежал над половината от наказанието си. Това би му дало право да поиска предсрочно условно освобождаване.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
881
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...