вторник, 15 Октомври 2019 20:47 ч.

Народът не бърза с винетките

След празничните харчове пловдивчани чакат януарските заплати, за да си купят годишни стикери
09.01.2018   |   08:00
Прочетена: 840   |
Коментари: 0
Народът не бърза с винетките

Все още няма опашки за годишни винетки на щандовете в пловдивските бензиностанции и гишетата на пощата. Хората вероятно са се охарчили по празниците и в момента годишните стикери за колите явно не са сред приоритетите им, коментират служителите в обектите.

Въпреки това оторизираните места за продажба на винетки в града са в готовност за предстоящия наплив от граждани, показа проверка на "Марица". Пловдивските бензиностанции вече разполагат с пълен арсенал от стикери. Припомняме, че новото за тази година са тримесечните винетки, които се предлагат с цена 54 лв. за леки автомобили. През 2018 стойността на годишната остава 97 лв., но вече ще важи точно 12 месеца от датата на закупуване. Както и досега тенденцията годишната винетка да е най-предпочитана сред шофьорите се запазва.

Избързали с покупката са основно хора, които са закупили наскоро коли или едва сега са решили да сменят седмичните или месечни винетки с годишни, казват касиери от обектите. В някои вериги е имало закъснение в зареждането и така в края на декември и първите 2-3 дни на януари собствениците на нови автомобили са били принудени да купуват краткосрочни стикери. Сега обаче всичко с доставките е наред, уверяват от бензиностанциите.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...