четвъртък, 22 Февруари 2018 00:48 ч.

Натровените деца от ДГ „Деница“ препълниха Спешното

Хлапетата яли супа топчета, която била "гадна"
21.04.2017   |   19:43
Прочетена: 5415   |
Коментари: 6
Натровените деца от ДГ „Деница“ препълниха Спешното

 

Натровени деца от пловдивската забавачка „Деница“, която е филиал на ДГ „Осми март“, снощи са препълнили Спешното отделение. За това съобщиха майки пред Марица.бг. Хлапетата масово са се оплаквали от повръщане и разстройство.

Преди час за случая са били уведомени инспекторите от РЗИ, които пък са сигнализирали и в Агенцията по храните, съобщи шефът на дирекция „Надзор на заразните болести“ в РЗИ д-р Моника Троянчева. Екипите им вече са в забавачкатаи проверяват случая

Според разкази на децата вчера те яли супа топчета, която била, по думите им „гадна“,  и риба. Малко по-късно три майки били извикани по спешност от учителките, тъй като децата им не се чувствали добре и имали разстройство и повръщане. Тази нощ обаче още много малчугани са получили същите симптоми и са били заведени от родителите си в Спешното.

Днес се оказа, че от близо 40 деца в двете пострадали групи в забавачката са доведени само четири. Засега в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Свети Георги" е прието само едно 5-годишно дете с чревна инфекция.

 

 

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4008
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...