четвъртък, 18 Януари 2018 19:49 ч.

НАТФИЗ зове: Учи в България, завладей света!

20.04.2017   |   21:32
Прочетена: 330   |
Коментари: 0
НАТФИЗ зове: Учи в България, завладей света!

Театралната академия "Кръстьо Сарафов" ще се бори срещу интелектуалната емиграция на младите хора с кампания "Учи в България, завладей света!".

Второто издание на акцията ще мине през Пловдив на 27 април, когато от 11 и 18 часа в Кукления театър младите хора ще могат да гледат спектакъла "Море от фантазия" на абсолвентите  от „Актьорство за куклен театър“ на проф. Боньо Лунгов. От 16.45 ч. ще се проведе среща с водещи преподаватели, които ще запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване.

Предвидени са прожекции на студентско кино. Участниците ще получат безплатни кандидатстудентски материали, справочници и ваучери за 10% отстъпка за групови консултации в София през юни и август. 

Водена от убеждението, че състоянието на образованието и културата днес е индикация за състоянието на икономиката и бизнеса утре, Академията потърси общественото съучастие на проблема с интелектуалната миграция още през 2016 г. с пилотното издание на „Учи в България, завладей света!“. Студентите и преподавателите посетиха 12 града, поради интереса кампанията продължава.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
87
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...