неделя, 18 Февруари 2018 20:09 ч.

Нашариха булевард Руски с жълти зебри

Украсяват алеята между чинарите с червени плочки, редят и тротоарите на западното платно
23.02.2017   |   06:58
Прочетена: 1128   |
Коментари: 1
Нашариха булевард Руски с жълти зебри

С жълта боя са маркирани пешеходните пътеки и разделителната ивица на новия асфалт на бул. „Руски” от колелото на гарата до кръстовището с ул. „Любен Каравелов”. Строителите обясниха, че това е подложка, а оригиналният цвят на зебрите ще е друг. Маркировката е временна, защото тепърва предстои на тази част от западното платно да бъде положен последен слой асфалт с дебелина пет сантиметра.

Цяла армия работници изкара на "Руски" фирмата изпълнител "Щрабаг", след като температурите се покачиха над нула градуса. Най-голямата офанзива е пред хотел „Лайпциг”, където вчера десетина дюлгери нареждаха нови плочки на тротоара. Те са в светлосив цвят с по-тъмна ивица по средата. Тротоарът е почти завършен. Отстрани, до бордюра, настилката е комбинирана с павета, свалени от бул. „Васил Априлов”. Във всички пресечки на бул. „Руски” също ще бъде направи ремонт, но само на 10-20 метра от булеварда. Така е предвидено по проект.

По червени плочки ще вървим по алеята между чинарите. Част от тях вече са наредени в началото на булеварда. Трасето ще се ползва споделено от велосипедистите и пешеходците. Преди да направят настилката, строителите прокараха стотици метри кабели под земята.    

От днес започват изкопните работи на още един, трети участък от булеварда, но вече по източното платно. В тази връзка отсечката на "Руски" от ул. "Гладстон" до ул. "Преслав" ще бъде затворена за движение до 9 юли.

Нашариха булевард Руски с жълти зебри
Нашариха булевард Руски с жълти зебри
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...