понеделник, 22 Януари 2018 20:06 ч.

На днешния ден се ражда бащата на Спайдърмен

28.12.2017   |   07:16
Прочетена: 207   |
Коментари: 0
На днешния ден се ражда бащата на Спайдърмен

Днес рожден ден има бащата на редица супергерои - Стан Лий. Авторът на най-известните комикси на “Марвел” навършва 95 години. Неговото въображение ражда редица образи, с които поколения деца по света израстват, а от години те вече са част от анимации и игрални филми, които се позиционират на върха на боксофис класациите.  Стенли Мартин Лийбър, накратко Стан Лий, е американец по произход. Той е писател, редактор и публицист, носител на награда „Сатурн“ и номиниран за три награди „Хюго“. От 2011 г. има звезда на Холивудската алея на славата. Спайдърмен с художника Стив Дитко, Железния човек с художника Дон Хек, Фантастичната четворка, Хълк, Х-Мен и Отмъстителите, последните с художника Джак Кърби, както и много други супергерои и суперзлодеи.

Въпреки че несъмнено той е надарен с огромни творчески заложби (развити чрез редовно писане и няколко оригинални експеримента), едно от най-забележителните му постижения е неговото постоянство напук на поредицата от провали и грешни решения. Те се състоят най-вече в мечтателско пренебрежение на парите като фактор, поради което той често се оказва губещ. Но той никога не се отказва и продължава напред. Неговите истории вдъхновяват не само огромната индустрия, но и стотици хиляди деца по света.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
1002
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...