вторник, 20 Февруари 2018 03:15 ч.

Неделната закуска - Бързи кашкавалки

19.02.2017   |   06:40
Прочетена: 1189   |
Коментари: 1
Неделната закуска - Бързи кашкавалки

Необходими продукти

500 г брашно

20 г мая

1/2 ч.л. сода за хляб

150 мл прясно мляко

100 г кисело мляко

200 г кашкавал,

1 бр. яйце

50 г масло

1 ч.л. ракия

1 с.л. сол

1 с.л. захар

олио за пържене

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтваря в топлото мляко. Брашното се пресява, прави се кладенче и в него се слагат солта, содата, киселото мляко, настъргания кашкавал, яйцето, разтопеното масло и ракията. Прибавя се разтворената мая и се омесва меко тесто. Не се оставя да втасва. Върху набрашнена повърхност тестото се разточва на дебелина 1 см. Нарязва се на триъгълничета. Остава се да почине 10 минути. Кашкавалките се пържат в сгорещено олио. Могат да се консумират топли или студени.

Източник: receptite.com

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3973
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...