неделя, 22 Юли 2018 13:45 ч.

Не тръгвайте за Гърция - снежни бури връхлетяха страната

29.12.2017   |   12:13
Прочетена: 1985   |
Коментари: 0
Не тръгвайте за Гърция - снежни бури връхлетяха страната

Гърция е изправена пред последното изпитание на времето преди Нова година. Дъжд, сняг и морски бури затрудняват транспорта. Вали сняг по високите места, а в останалата част от страната – дъжд, пише "Български новини". Силни морски бури спряха фериботите и корабите от Игуменица и Патра. Без връзка останаха островите Корфу и Закинтос.

Силни ветрове в акваторията на Йонийско море са причината да не се изпълняват маршрутите на корабите по линиите Киллини-Закинтос, Лискури-Аргостоли и Порос Кефалиняс-Киллини. Линията Игуменица-Корфу не се обслужва от кораби от открит тип. Туристите, които пътуват през тези портове изчакват, защото до няколко часа се очаква да премине силната морска буря.

От Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани, пътуващи днес по посочените линии и направления, да се свържат с местните пристанищни власти и туристическите агенции, за да се информират за актуалните маршрути и разписанията на корабите.

 

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5943
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...