петък, 28 Февруари 2020 23:51 ч.

Нинова и Станишев в остър сблъсък за социалния пол

13.01.2018   |   15:36
Прочетена: 1300   |
Коментари: 0
Нинова и Станишев в остър сблъсък за социалния пол
Автор на снимката: Колаж на "Марица"

В остър сблъсък са влезли председателят на ПЕС Сергей Станишев и лидерката на БСП Корнелия Нинова на заседанието на червения пленум по повод дискусия за позицията на БСП по Истанбулската конвенция, пише "24 часа".

На влизане за заседанието Станишев напомни, че БСП вече е подкрепила конвенцията, като е гласувала в подкрепа на резолюция на ПЕС. И обясни, че интерпретациите по темата за т.нар. социален пол в конвенцията са неправилни.

Дискусията е изкривена, няма такова нещо като трети пол в конвенцията, заявил Станишев и пред членовете на червения Национален съвет. И обвинил управляващите, че те са виновни за неразбирането на смисъла на документа.

"Каквото и решение да вземе БСП, ще има сериозни последици", предупредил Станишев.

"Това няма да е първия път, в който позициите на ПЕС и БСП се разминават", отвърнала Корнелия Нинова. И напомнила, че така е било и по отношение на квотите за мигранти, СЕТА и санкциите срещу Русия.

"Националните ни интереси диктуват по важни въпроси да имаме различни позиции", обяснила соцлидерката.

В подкрепа на тезата на Станишев се изказал и Явор Куюмджиев. Той обяснил, че понятието gender се превежда неправилно от английски и оттам идва проблемът.

"Можем ли да приемем, че това е лъжицата с катран в кацата с мед", попитала пък Велислава Дърева.

Още по темата четете ТУК

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...