сряда, 21 Март 2018 01:20 ч.

Нито един Васил сред наследниците на Левски

19.02.2017   |   15:39
Прочетена: 1181   |
Коментари: 0
 Нито един Васил сред наследниците на Левски

 Нито един Васил сред наследниците

 

Нито едно дете от потомците на Левски не е кръстено на него - може би заради прекалената символика, страхопочитание, което ни спира, обяснява прапраплеменницата на Апостола Христина Богданова. Тя непрекъснато обикаля из страната и разказва за Левски.

Яна единствена от братята и сестрите на Левски създава семейство - съпругът   Андрей Начов е занаятчия, съратник на Апостола. В дома им Левски винаги намира сигурно убежище. Яна  ражда 9 деца, три от които продължават рода - Гина, София и Елена. Днешните наследници на Дякона тръгват от Яниния род - 27 живи непреки потомци, очаква се появата на 28-ия. Най-възрастна е Маргита Богданова, правнучка на Яна. Дъщеря Христина Богданова, най-млада от правнуците,  нашумя през 2015 г. с острата си позиция  срещу филма на режисьора Максим Генчев „Дякон Левски” заради историческа недостоверност.

Текстове под снимки:

Семейството на сестрата на Левски Яна Кунчева-Начова

Праплеменницата на Апостола Христина Богданова

Праплеменницата на Апостола с други наследници

 Нито един Васил сред наследниците на Левски
 Нито един Васил сред наследниците на Левски
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...