сряда, 21 Март 2018 01:04 ч.

Обама пак президент? Музикален

Шведи с оферта за шефа на Белия дом
11.01.2017   |   22:32
Прочетена: 530   |
Коментари: 0
Обама пак президент? Музикален
Снимка: Обама неведнъж е демонстрирал певчески талант

Броени дни остават до момента, в който Обама ще напусна Белия дом. От  шведска компания вече са отправили предложение до американския президент.   Собственикът на Spotify публикува в Twitter обръщение до Обама и линк към обявата за отворената позиция за президент на плейлисти.

 Според изискванията човекът, който ще бъде назначен на тази длъжност, трябва да има „поне осем години опит начело на водеща нация”. За да са сигурни, че германският канцлер Ангела Меркел или бившият премиер на Канада Стивън Харпър няма да кандидатстват за позицията, от Spotify са добавили и други конкретни изисквания - кандидатът да може да говори увлекателно за плейлисти по време на пресконференции и... да има Нобелова награда за мир. 

Spotify е шведска компания, която предлага музикална услуга за легално слушане на авторска музика. 

Всъщност Барак и Мишел Обама нямат намерение да напускат Вашингтон. Те вече са наели голяма къща недалеч от Белия дом и ще живеят там две години, докато малката им дъщеря Саша завърши училище. Имението в квартал Калорама има осем спални и девет бани.

Възможно е след две години Обама да се премести в Ню Йорк, където да преподава право в Колумбийския университет, където е учил в началото на 80-те години на миналия век. Самият Обама признава, че обича да преподава. Една възможна опция пред него е университетът Хауърд във Вашингтон, където преобладават цветнокожите студенти, на чиято кауза той е застъпник.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...