вторник, 18 Февруари 2020 14:53 ч.

Обучават ни как да инвестираме на фондовата борса

Знанията получаваме онлайн и безплатно
14.08.2017   |   20:35
Прочетена: 719   |
Коментари: 0
Обучават ни как да инвестираме на фондовата борса

Търговията с акции на която и да е борса крие рискове от загуби, но може да бъде и успешна. Въпросът е как да се инвестира разумно? Отговор на този въпрос дават експертите от финансовия посредник Елана Трейдинг. Компанията организира безплатно онлайн обучение за потенциални и настоящи инвеститори на Българска фондова борса /БФБ/. Ще се акцентира върху спецификата при избора на акции на български компании през 2017 г. и ще се дадат насоки за структуриране на нискорисков, балансиран и рисков инвестиционен портфейл. Сред обсъжданите теми ще бъдат също: късно ли е да се инвестира на БФБ, след като цените скочиха с над 50% за една година? Кои в момента са популярните акции и защо? Какви са финансовите резултати на ликвидните компании за първо полугодие на 2017 г.? Какво трябва да знаем за дивидентите на БФБ? Как да направим портфейл от акции според степента на риск и големината на сумата? Онлайн обучението ще се проведе на 15 август от 18.30 ч. Регистрацията е на сайта на посредника http://www.elana.net.

6 СЪВЕТА ПРИ ИНВЕСТИЦИИ С АКЦИИ

Не инвестирайте в компания, чиято дейност не може да обясните с едно изречение

Не инвестирайте в холдингови структури с много дъщерни фирми, особено на пазари (като българския), където все още има пропуски в регулациите.

 Проучете предварително компанията много внимателно.

Информирайте се непрекъснато за състоянието на компанията.

Не се привързвайте към акциите.

Ходете на Общи събрания.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...