вторник, 25 Февруари 2020 08:46 ч.

Община Карлово дава рамо на ученици за тяхно изобретение

16.11.2017   |   16:20
Прочетена: 332   |
Коментари: 0
Община Карлово дава рамо на ученици за тяхно изобретение

Учебна компания "ДЕНК", която разработи проект за мобилно приложение за потребители в туризма, получава подкрепата на община Карлово. Това става в рамките на договора, подписан между администрацията и фондация "Джуниър Ачийвмънт" през януари тази година.

Миналия ден петте учебни компании в Средно училище "Васил Левски" участваха в Световната седмица на предприемачеството, чийто домакин  е фондация Джуниър Ачийвмънт. В тази кампания със своята иновативна идея за създаване на мобилно приложение учебна компания "ДЕНК" се класира на първо място.

Още на следващия ден заместник-кметът на община Карлово Стойо Карагенски покани в своя кабинет ученическия екип „ДЕНК“. Младежите представиха идеята за създаване на мобилно приложение за потребители в туризма пред специалисти от различни отдели на общината. Те бяха уверени от заместник-кмета, че ще получат пълна подкрепа и съдействие от страна на община Карлово.

В учебната компания „ДЕНК“ от СУ „Васил Левски“ участват ученичките от 12-и клас Виктория Спасова, Озода Мунавар, Денислава Колева, Айшен Бозали и Таня Василева. Тяхната идея е да разработят мобилно приложение под формата на игра, чрез което да се удовлетворят интересите на различни групи потребители в областта на туризма и да се провокира по-голям интерес към Карлово и региона.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...