сряда, 23 Октомври 2019 04:28 ч.

Община Куклен решава ще има ли крематориум

От екоинспекцията разрешиха изграждането на пещите
23.08.2017   |   17:05
Прочетена: 804   |
Коментари: 0
Община Куклен решава ще има ли крематориум

Решението дали да се построи инсинератор за човешки тленни останки - иначе казано крематориум, край Куклен остава в ръцете на общината, след като Експертният екологичен съвет гласува "за" изграждането му на повторно заседание в сряда по обяд.

На събранието за оценка на въздействието върху околната среда са уточнени няколко допълнителни мерки за контрол над съоръженията, обясни началникът на отдел "Контролна дейност" в екоинспекцията Марияна Кондаклиева. Те включват собствен мониторинг на отделянето на газове и съставянето на план за него.

РИОСВ ще определи допълнително показатели за чистота, които да бъдат следени. Ще трябва да се събира писмена информация за пречистването на съоръженията.

"Нашето решение не е определящо в това дали инвестицията ще се състои. Ние даваме мнение дали обектът може да представлява опасност за околната среда. Следващите процедури по одобряване вече са на Община Куклен", обясни зам.-директорът на екоинпекцията Димитър Димитров.

Той допълни, че институцията няма право да се произнася по моралната страна на въпроса, повдигнати от протестиращи от населеното място.

Попитана за сравнение на дейността на КЦМ, близо до което може да се изгради крематориума, Марияна Кондаклиева обясни, че дебитът на отпадъци, които се изхвърлят от предприятието е в пъти по-голям, отколкото този на инсинератора. /Марица.бг

Цялата скандална тема четете утре във Вестник "Марица"


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...