неделя, 19 Януари 2020 21:30 ч.

Община Родопи раздаде подаръци на приемни семейства

23.12.2017   |   14:36
Прочетена: 1121   |
Коментари: 0
Община Родопи раздаде подаръци на приемни семейства

На събитие организирано по съвместна инициатива на председателят на ОбС- Родопи г-жа Галина Вълева и кметът на Община „Родопи“ инж. Пламен Спасов в арт галерия Филипополис, бяха връчени подаръци на приемните семейства, настанените деца в тях, както и социалните партньори на общината.

На приемните родители бяха раздадени ваучери за подкрепа, а децата получиха коледни подаръци и лакомства.

Кметът на Община „Родопи” лично поздрави всяко дете и родител, като им пожела да продължават да правят добрини и да се сбъднат най-съкровените им мечти. Кметовете на Ягодово и Цалапица приеха да предадат ваучери за подкрепа и подаръци на две семейства в неравностойно положение, които живеят в селата.

Отличени бяха и социалните партньори на проекта - Анна Кръстенова - директор на Дирекция "Социално подпомагане" Родопи, Анка Сивинова – началник отдел "Закрила на детето" Родопи, Емилия Иванова – директор на Регионална Дирекция "Социално подпомагане" Пловдив, Петър Гърдев – директор на Дирекция "Бюро по труда" – Родопи, Майя Грозданова – консултант на УНИЦЕФ- България.

По време на събитието бяха представени и постигнатите резултати в социалната политика на Община „Родопи”, сред които са успешно реализирания проект по схема „Независим живот”, както и включването на семейства от Общината в работилница за родители „Да пораснем заедно” в партньорство с УНИЦЕФ – България.

Очертаха се и най-близките цели, свързани със социалното развитие на Община "Родопи", една от които- кандидатстване пред Агенция за социално подпомагане за разкриване на първата държавно делегирана дейност, включване в схема „Топъл обяд“. /Марица.бг

Община Родопи раздаде подаръци на приемни семейства

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...