вторник, 25 Февруари 2020 08:40 ч.

Ограничават скоростта в Браниполе с 4 легнали полицаи

14.09.2017   |   11:21
Прочетена: 501   |
Коментари: 0
Ограничават скоростта в Браниполе с  4 легнали полицаи

Четири повдигнати пешеходни пътеки са изградени в пловдивското село Браниполе, съобщиха от кметството. Съоръженията се намират на възлови места, по които редовно профучават автомобили. Те са поставени в началото на селото, на пресечката на парка и детската градина, до училището, както и на изхода на Браниполе.

Изграждането на ”легнали полицаи ”се оказва дълга и нелека процедура. Причината е, че трасето не е общинско, а на Областно пътно управление. "Отне ни близо две години, за да придвижим всички документи, но благодарение на съвместната ни работа с администрацията на Община "Родопи", начело с кмета инж. Пламен Спасов, успяхме да поставим съоръженията", обясни кметът на селото Даниела Стоилова.

Още по време на строителството на изкуствените неравности хората в Браниполе изразиха притеснението си, че повдигнатите пешеходни пътеки са много ниски. "Проектът е съгласуван с Областно пътно управление и КАТ и е направен по всички законови изисквания", обясни пътният инженер от Община "Родопи" Реджеп Топал.

През 2012 г. е приета Наредба, описваща средствата за ограничение на скоростта и изискванията към тях. Според нея височината на изкуствената неравност трябва да е 7,5 сантиметра. Повдигнатите пешеходни пътеки в Браниполе са изградени по всички стандарти, заложени в този нормативен документ.

В началото на седмицата е положена и вертикална сигнализация и маркировка. Всеки един от легналите полицаи ще се осветява с фенер, за да е видим и през нощта. "В навечерието на първия учебен ден повдигнатите пътеки придобиха напълно завършен вид и се надяваме шофьорите да спазват правилата", каза инж.Топал.

Стойността на новите съоръжения е 15 506,64 лева с ДДС, финансирането е от Община "Родопи". Изпълнител на проекта е фирма "Пътремонт ООД".

 

Ограничават скоростта в Браниполе с  4 легнали полицаи

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...