понеделник, 16 Юли 2018 19:23 ч.

Опасен чар: Севда се писа любовница на Цацаров

03.01.2018   |   10:27
Прочетена: 2186   |
Коментари: 0
Опасен чар: Севда се писа любовница на Цацаров

Жена се представяла за секретарка или любовница на главния прокурор и изтъквайки този си имидж, обещавала на попаднали в ареста хора да уреди пускането им на свобода срещу заплащане. Понякога Севда Сотирова сменяла версията и твърдяла, че е прокурор от София, който лесно може да убеди съда да промени мярката на даден арестуван от „задържане под стража” в по-лека. За това искала различни суми, като в последния засечен от полицията случай ставало дума за 20 000 лв. В този казус Севда обещала да даде подкуп на състав на Пловдивския апелативен съд, който да освободи от ареста задържан за трафик на наркотици в Хасково. Това стана ясно, когато  Севда и арестуваният заедно с нея неин съпруг Илиян Сотиров поискаха от същия Апелативен съд да промени мерките им в по-леки. „Потвърждаваме определението на Окръжния съд, с което оставате в ареста. И добре че не пуснахме и човека, на когото сте обещали да излезе на свобода, след като подкупите съдия от Апелативния съд”, обяви председателят на състава Веселин Ганев.

„Това е един случай, който напомня филма „Опасен чар”. Сотирова е казвала, че действа от името на високопоставен магистрат, като това е продължавало доста години”, заяви прокурорът Николай Божилов. Севда и Илиян Сотирови са с обвинения в измама и пране на пари, като дейността им се разпростирала и до Смолян и Девин. Според адвоката на арестуваното семейство Йордан Давчев Илиян само е возил жена си до различни населени места и не може да носи наказателна отговорност за тези престъпления. „Това е лъжа, няма нищо вярно”, реагира Севда Сотирова, когато чу, че остава в ареста, защото е налице обосновано предположение, че е мамила хора и е прала пари.

Определението на съда е окончателно, но след време адвокатът на Сотирови може да направи нов опит да ги измъкне от ареста.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5901
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...