четвъртък, 22 Февруари 2018 14:20 ч.

Опасeн капан дебне коли на Коматевско

Затварят от утре за ремонт нов участък от булевард "Руски"
22.02.2017   |   08:08
Прочетена: 980   |
Коментари: 0
Опасeн капан дебне коли на Коматевско

Опасни ситуации за шофьорите се създават на кръстовището на Коматевско шосе и бул. "Александър Стамболийски",  алармираха притеснени водачи. Движението по Коматевско е спряно, по средата пътят е заграден с решетки и има знак, че е в ремонт.

Въпреки това обаче колите вървят по двете асфалтирани платна, препречвайки движението през кръстовището.

Най-рисково е, когато  автомобилите внезапно изскачат на пресечката от "затворения" участък на Коматевско шосе, а в същото време колите, които идват от надлеза, завиват наляво към бул. "Александър Стамболийски". Чист късмет е, че досега тук не е станал кървав сблъсък, твърдят шофьорите.

Предстои реконструкцията на Коматевско шосе да бъде възобновена, след като община Пловдив назначи археолози. Под техен надзор ще се разкопава настилката на следващия участък от фирма "Филикон" в посока Коматево. Под трасето минава античният акведукт, затова всички изкопни и строителни работи се извършват под контрола на учените, обясни управителят на фирма "Драгиев и ко" инж. Цанко Драгиев.

По-голямата част от канализацията на Коматевско шосе е прокарана. Тръби са положени в продължение на два километра. Остават още 200 - 300 метра във въпросния участък, който предстои да се разкопае, и още стотина метра до самия квартал.

Нов участък от бул. "Руски" ще бъде затворен от утре за ремонт, съобщиха от общината. Движението се спира по източното платно между ул. "Гладстон" и "Преслав", предупредиха от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Забраната за  движение на превозните средства в тази част на "Руски" важи до 9 юли.

Автобусите  с номера  6, 12, 16, 18 и 116, които идват от бул. "Шести септември" към  Централна гара, ще вървят по частично променени маршрути. В обратна посока градският транспорт ще се движи по обичайния начин. /Марица.бг

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4012
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...