вторник, 25 Февруари 2020 16:37 ч.

Оргазмът взривява хормона на радостта

70 на сто от жените и 20 процента от мъжете симулират върховно удоволствие
22.10.2017   |   22:30
Прочетена: 1015   |
Коментари: 0
Оргазмът взривява хормона на радостта

Темата за секса е неизчерпаема. Всяка година учените попълват тази област от човешкото знание с нови и все по-удивителни данни. Ето и някои от тях: 

*Доказано е, че заниманията в леглото премахват главоболието не по-лошо от обезболяващи. При това го правят много по-бързо. Така че вместо аналгин, хващайте любимия и беж към кревата. 

* По време на оргазъм нивото на окситоцина, хормона на любовта и радостта, скача минимум четири пъти. Отделен е фактът, че сексът е като наркотик. Ендорфините, които се изработват при тези занимания, въздействат на онази зона от мозъка, върху която и хероинът.

* Около 12 процента от дамите никога не са изпитвали върховно удоволствие. Дори секс символът Мерилин Монро неохотно признавала, че не е стигала до оргазъм, докато не посетила курс по психотерапевт.

* Средната скорост, с която мъжката течност на живота се изстрелва по време на акта, е 45 км в час. За целия си живот господата "произвеждат" около 15 литра сперма. 

* Мястото, предпочитано за занимания със секс, си остава под завивките. Втори по популярност е автомобилът.

* Мъжкият оргазъм продължава средно 6 секунди. Нежните създания са доста по-облагодетелствани и освен че могат да изпитват многократно удоволствие, то продължава около 20 секунди. И това може би си има обяснение. Върху клитора са съсредоточени около 8000 нервни окончания, а господата се радват на два пъти по-малък брой. 

* Специалистите по аромати са установили, че най-възбуждащото ухание за мъжете е смес между лавандула и тиква. Неочаквано, нали? Напитката пък, която е способна да вдигне мерака, е сокът от нар. Учените обясняват това с факта, че в него се съдържат вещества, влияещи на хормоналния фон, които извикват влечение и страст. Изследванията показват още, че любителите на кафе се радват на доста редовен секс.

* Свикнали сме да приемаме гърците като крайно мързеливи създания. Всъщност има едно нещо, в което принципът не важи. Според статистиката жителите на южната ни съседка са хората, които най-често правят секс.

* Ерекцията е в основата на всичко. Според медицински работници тя може да се проследи дори при неродените момченца по време на ултразвукови прегледи в последните месеци от бременността.

* Изследвания на холандски учени показват, че хората, чиито крака се намират на топло, по-често достигат до оргазъм. Така че не си сваляйте чорапите преди интимност, дори да не изглеждате толкова секси.

* Около 70 процента от жените и 25 на сто от господата симулират оргазъм.

* Учените откриват още една вреда от цигарите. Според изследванията пушачите правят секс два пъти по-рядко.

* Оргазъм може да получите дори от занимания със спорт при физически упражнения с участието на мускулите на корема, бедрата и дупето. Отделно самият секс си е тренировка. Докато правите любов, се активират над 500 мускула. А половинчасови активни занимания изгарят малко повече от 200 калории.

* Докато четете тези редове, 4000 двойки си разменят ласки. Ежедневно в полов контакт влизат около 400 милиона души.


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...