неделя, 21 Януари 2018 12:58 ч.

Освободиха шефа на фонда за лечение на деца в чужбина

23.02.2017   |   19:05
Прочетена: 666   |
Коментари: 6
Освободиха шефа на фонда за лечение на деца в чужбина

Проф. Владимир Пилософ е освободен от поста директор на Фонда за лечение на деца в чужбина, съобщиха от Министерството на здравеопазването за bTV, цитирани от Труд.

Пилософ научил от медията за решението. Той не е запознат с мотивите на ведомството и никой не е водил разговори с него.

През април 2016 г. профрсорът беше назначен на поста, след като старото ръководство на фонда беше отстранено от тогавашния здравен министър д-р Петър Москов. Рокадата беше съпътствана с полиция, арести и твърдения за злоупотреби, които и до момента не са доказани.

Скоро след това членове на Обществения съвет на фонда алармираха, че работата на структурата е силно нарушена и в резултат много болни деца остават да чакат за лечение в чужбина, а това потенциално застрашава здравето и живота им. Проф. Пилософ отричаше да има проблеми.

Последният скандал, в който фонда беше замесен, бе този с 9-годишния Байрям, който трябваше да замине за бъбречна трансплантация в Германия, но Министерството на здравеопазването го спря в последния момент – въпреки изрично решение на Обществения съвет.

Родителски организации поискаха оставката на Пилософ заради забавяния от негова страна.

През 2014 г. професорът беше осветен като агент „Вайан” на Държавна сигурност, вербуван през 1965 г. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
749
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...