събота, 22 Февруари 2020 17:10 ч.

Острието на ГЕРБ попари Реформатори и Патриоти

08.12.2016   |   17:25
Прочетена: 1632   |
Коментари: 8
Острието на ГЕРБ попари Реформатори и Патриоти
Снимка: Десислава Атанасова

Вече е потвърдено, ГЕРБ няма да подкрепи правителство с третия мандат в рамките на този парламент. Това обяви зам.-председателката на парламентарната група Десислава Атанасова, известна като Острието на ГЕРБ.

Бившата здравна министърка направи изявление веднага след срещата между РБ и ПФ, на която стана ясно, че патриотите ще дадат рамо на реформаторите за сформиране на ново правителство в рамките на този парламент с третия мандат, макар и под условие.

"В рамките на това НС ние няма да участваме при съставянето на правителство с мандат на друга политическа партия", категорично е мнението Десислава Атанасова. Много е странно, че в момента ПФ и РБ изобщо говорят за мнозинства, тъй като през последните месеци стана ясно, че стабилно мнозинство няма, коментира заместник-шефката на парламентарната група на ГЕРБ. Атанасова даде пример, че в последните месеци това се доказало на два пъти, когато мнозинството било сериозно разклатено - и в хода на кампанията за президент, и при приемането на бюджета за 2017 г.

"Ако за ГЕРБ съществуваше вероятност за устойчиво, работещо и стабилно правителство в рамките на 43-ото НС, ние щяхме да го направим с мандата на ГЕРБ, като най-голямата партия", обясни Десислава Атанасова.

Нашият премиер се казва Бойко Борисов и е редно той да говори от името на правителството, а не някой друг. ГЕРБ обаче ще участват в преговорите, защото това изисква политическата коректност, поясни Атанасова. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...