петък, 28 Февруари 2020 23:56 ч.

Отказваш два пъти работа – режат ти помощите

13.12.2017   |   19:41
Прочетена: 1171   |
Коментари: 0
Отказваш два пъти работа – режат ти помощите

Социалното министерство с мерки срещи безработните, които живеят на помощи. Предложението е ако човек два пъти откаже предложена му работа, да му спират помощите за два месеца. Това обясни Султанка Петрова, заместник-министър на труда и социалната политика в предаването „Лице в лице” по bTV.

„Не може да си затваряме очите повече, има хора на 30-40 години, които не са имали работа. За бизнеса е важно да има повече хора - обучени, квалифицирани и част от пазара на труда”, каза тя.  По думите й става дума за здрави хора, които не са записани в бюрата по труда, демотивирани и трайно безработни – „тези, които свикнаха да живеят на социални помощи. Искаме те да са част от българското общество”, обясни Петрова.

Зам.-министърът посочи още, че ако искаме интеграция на ромите, то първо това става с образование и след това със заетост. Ведомството работи и по закон за социалната икономика.

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...