неделя, 18 Февруари 2018 20:10 ч.

Официално: Спас Русев си тръгна от Левски

22.02.2017   |   10:30
Прочетена: 1143   |
Коментари: 9
Официално: Спас Русев си тръгна от Левски

Собстевникът на Левски Спас Русев напуска Левски. Най-големият акционер на 26-кратните шампиони излиза от клуба, след като бе нападнат няколко дни подред от "Тръст Синя България" и Националния клуб на привържениците на Левски. Излизаме от Левски! Акциите ни ще бъдат прехвърлени на НКП и Тръст Синя България, заяви пред Sportal.bg Евгени Русев, който освен син на Спас Русев е част от Надзорния съвет на 26-кратните шампиони.

Русев стана собственик на Левски на 31 август 2016 година, след като получи акциите от предишните собственици Иво Тонев, Николай Иванов и Александър Ангелов на Общото събрание на клуба в НДК. Преди два дни стана ясно, че тогава задълженията на "сините" са били 24,7 милиона лева, а в края на 2016 година били завишени на 25,6 милиона лева.

След новия рекламен договор с Виваком, който е най-големият в историята на български футбол, задълженията бяха намалени със 7,3 милиона лева за един месеца, и общо с 6,4 милиона от влизането на Русев в клуба. Клубът, който има спонсорски договор с телекомуникационна компания за още година половина, подписа контракт за реклама в следващите шест години на стойност 12 милиона лева. В замяна през този период новата трибуна ще се казва "Виваком Арена - Георги Аспарухов" Според Sportal.bg договорите с Виваком остават.

тагове
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...