събота, 21 Юли 2018 01:23 ч.

Пазарджишки полицаи подкрепиха протеста в София

12.01.2018   |   22:05
Прочетена: 282   |
Коментари: 0
Пазарджишки полицаи подкрепиха протеста в София

Пазарджишки полицаи се присъединиха към колегите си, които протестираха снощи в София. От централата на профсъюза са решили да не отменят планираните митинги. Първите бяха вчера от 16,30 часа на кръстовищата между булевардите „Брюксел“ и „Цариградско шосе“, както и на Орлов мост. Недоволните посрещнаха гостите от Европа, носейки лозунги с искане за 15-процентно увеличение на основните заплати и нов закон за МВР. 

Присъствието на наши представители бе по-скоро морална опора, съобщи председателят на пазарджишката структура на Синдикалната федерация на служителите от МВР Петър Цоков.  По думите му масовост не е постигната само защото целта на проявата била да се покаже пред пристигащите делегации, че има такъв проблем. Освен това часовете за протестите били оповестени в последния момент, а и се паднали в неудобно време, когато повечето полицаи са служебно ангажирани, обясни синдикалистът.

На обещания с времето се научихме да не вярваме, коментира Цоков уверенията на премиера, че част от исканията на полицаите ще бъдат изпълнени. Според него обещаното не е като свършеното, а в случая премиерът се опитва да си спечели време и спокойствие.

Насрочена е и следваща дата за протести - 25 януари. 

Над 20 служители от ОДМВР - Пазарджик бяха командировани за охраната на пристигащите в София делегации. Те също носеха на реверите си значки с надпис: „Протест! За достойно заплащане!“, така че синдикалните искания да станат достояние на високите гости, обясни още Цоков.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
5932
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...