неделя, 18 Февруари 2018 20:13 ч.

Партията на Титюков и Реформаторите се обединиха за изборите

Национално разпознаваем политик щял да води листата на РБ в Пловдив
17.02.2017   |   16:21
Прочетена: 1204   |
Коментари: 12
Партията на Титюков и Реформаторите се обединиха за изборите

Партията на Георги Титюков „Кауза България“ се обедини с Реформаторския блок. Двете формации подписаха политическо споразумение в Пловдив за общи действия за предстоящия парламентарен вот на 26 март. Подписи под документите сложиха лидерът на СДС Божидар Лукарски, Найден Зеленогорски, който е председател на щаба на РБ и зам.-председател на ДБГ, говорителят на РБ Петър Москов и лидерът на „Кауза България „ Георги Титюков. „Време е десницата да се обедини, когато са застрашени европейските и евроатлантическите ценности на България. “, каза Георги Титюков, който е и зам.-кмет в Община Пловдив.


Листите на Реформаторите ще станат ясни до няколко дни. "Знаков за десницата град като Пловдив ще има за водач национално разпознаваем политик, който да води ясна политическа битка, заяви Петър Москов.

Попитан защо листата в Пловдив ще се води от бившия военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев, а не от бившия депутат доц. Димитър Шишков, Москов каза: „ Както водачите, така и подредбата на листите ще бъдат резултат на общото съгласие на партиите на РБ.  Тук какъвто и да било персонален разговор, нито е уместен, нито е смислен. Всяка една от партиите в РБ ще стои единно зад всяка една от кандидатурите, която блокът излъчи”.

Найден Зеленогорски също потвърди, че Реформаторите ще определят листите в неделя или в понеделник. „Оценяваме високо работата на моя приятел доц. Шишков, но персонализирането за който и да е район, не е на дневен ред.  Битката е да потвърдим цивилизационния избор на България - евроатлантическата ни ориентация.”, обясни Зеленогорски.

Петър Москов разясни, че листите в София, Пловдив и Варна обикновено се водят от националните лидери на съответните политически сили. „Нашата битка не е свързана с това да водим война вътре в блока или да водим окопна война между различни фракции на десницата. Нашите противници са ДПС и БСП. Аз съм много притеснен, че водач на БСП ще е господин Христов, който твърди, че европейският избор на България бил фикция. Но за нас това е реален избор, изстрадан от всички , които обединяваме синьото минало и настояще на Пловив. Това е нещото, което ме притеснява. ”, коментира Москов. Амбицията на Реформаторите е да вземат повече от един депутатски мандат в Пловдив, а целта на десницата била да има максимално голямо участие в следващия парламент и са участва във формирането на дясно-центристко мнозинство.

„Когато десницата за последен път се яви разединена на изборите през 2013 година, резултатът беше , че нито една от фракциите на десницата не влезе в парламента. Тогава дойдоха БСП и ДПС и Орешарски. За нас окопната война в десницата винаги е водела до разрушения – доведе до Виденов, доведе и до Орешарски. Смисълът на РБ и обединението с „Глас народен” и „Кауза България” е да не допуснем още веднъж това. ”, обясни Петър Москов.

Партията на Титюков и Реформаторите се обединиха за изборите
<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
3950
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...