събота, 22 Февруари 2020 17:41 ч.

Патриотите подкрепят кабинет на РБ, ако коригират програмата си

08.12.2016   |   14:12
Прочетена: 602   |
Коментари: 1
Патриотите подкрепят кабинет на РБ, ако коригират програмата си

Абсолютно ще подкрепим мандата на РБ при съответно внасяне на корекции в програмата, свързани с нашите основни приоритети. Това каза пред журналисти в НС народният представител Валери Симеонов след проведената среща между ПФ и РБ.

„Излизаме обединени около целта да не се допусне поредна правителствена и съответно парламентарна криза. Смятаме, че България има нужда от стабилност, а не от поредно безвремие, хаос, служебно правителство, за каквото настояваха от БСП с изключителна настойчивост“, посочи той. Валери Симеонов обясни, че срещата на ПФ с РБ е преминала в изключително добронамерен тон.

„Да има правителство за 20 дни, такива глупости не искаме и след това да има второ служебно правителство, назначено от новия президент“, коментира народният представител. „Смятаме, че в това НС имаме нужното мнозинство, за да продължаваме да изпълняваме програмата, под която сме се разписали“, заяви Валери Симеонов. По думите му приоритетите са повишаване на пенсиите, решаване на въпроса с охраната на границата и мигрантския поток, продължаване на реформите в икономиката и в енергетиката, битовата престъпност и оздравяването на климата за дребния и средния бизнес.

Министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов  бе категоричен, че усилията за реформи трябва да продължат. „Голяма част от идеите на това правителство бяха осъществено в рамките на тези две години. Ще продължим да търсим подкрепа за едно реформаторско правителство. Всички ние сме съгласни, че по-добре би било държавата да не влиза в спирала на несигурност. Говорим за възможен формат в дясно, изключващ ДПС, БСП и ДОСТ“, заяви Москов.

Мисля, че успяхме да ги убедим, че ресурс за увеличение на минималната пенсия има., обясни и Красимир Каракачанов.

 

 


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...