сряда, 21 Март 2018 01:23 ч.

Перлата на Карибите чества Деня на независимостта

22.02.2017   |   09:15
Прочетена: 772   |
Коментари: 0
Перлата на Карибите чества Деня на независимостта

Нешлифованият диамант на Карибите. Таки наричат приказният вулканичен остров  Сейнт Лусия, който днес чества своя национален празник - 38 години независимост от Великобритания. Голямото разнообразие от природни пейзажи, джунгли, върхове и плажове с черен пясък, както и какаовите насаждения, правят мястото невероятно привлекателно за почитателите на девствената природа и спокойствието.

Санта Лусия може да се похвали също с луксозни яхтени пристанища, чудесни условия за гмуркане, наблюдение на птици, ветроходство, яхтинг, мястото ще се превърне в любимо за любителите на риболова.

Този малък остров, една шеста от Роуд Айлънд (най-малкият по площ американски щат) е изключително колоритен. Населението е смесено - цветна хомогенна смесица от креолци, африканци, британци. За радост или не островът не е особено достъпен. Пътищата не са подходящи за дълго пътуване.

За пример, ако карате от северната до южната точка на острова, което е около 44 км, може да отнеме цели 3 часа. Това може да се промени съвсем скоро. Този малък скъпоценен карибски камък може да спечели много, тъй като на световния туристически пазар дялът на Карибския регион е спаднал от 4,5 на сто до 2,5.

Санта Лусия се посещава годишно от над 1 милион туристи, но повечето от тях са пасажери на големите презокеански лайнери. Затова и на острова няма да видите големи многоетажни хотели, характерни за другите острови. Има, разбира се, и няколко луксозни хотела, които са по-скоро бутикови. В тях около 70% от туристите са американски граждани.

За насърчаването на туризма на прекрасния остров са предприети мерки за привличане на инвеститорски фирми, които ще се възползват от данъчни облекчения и други стимули.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4440
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...