сряда, 21 Ноември 2018 17:42 ч.

Петър Анастасов с “Орфеев венец” за поезия

08.06.2010   |   16:28
Прочетена: 1996   |
Коментари: 2
Петър Анастасов с “Орфеев венец” за поезия
Снимка: Петър Анастасов

Пловдивчанинът Петър Анастасов е носител на Орфеев венец за поезия - приза на уникалния фестивал “Пловдив чете”. Той ще бъде връчен на писателя на специална церемония на старта на форума - утре от 19 ч. в Драматичния театър.
Специален гост на осмото издание на празниците на книгата е световноизвестният аржентински писател и психотерапевт Хорхе Букай. Авторът е в България по покана на Издателска къща “Хермес”, за да представи най-новия си роман “Да се обичаме с отворени очи”. Срещата му с пловдивчани ще бъде на 10 юни от 18 ч. в книжарница “Хермес” в центъра на града.
От 9 до 13 юни продължава маратонът на четенето, обявен като духовен инструмент за противопоставяне на агресията и бездуховността, казва шефът на организаторите тази година и управител на “Хермес” Стойо Вартоломеев.
“Пловдив чете” съвпада с “Голямото четене”. Идеята е четящите хора да плъзнат навсякъде - на площада, по главната улица, в магазините, кафенета и ресторантите, в градската градина, в библиотеките и читалищата, в книжарниците. Книги ще се четат и в 100 таксита на фирма “Елма такси-6665”. Специалното издание на форума е книгата “Когато Пловдив беше столица” от Маньо Стоянов.
В рамките на петте дни ще има премиери на книги и автори в неповторимата атмосфера на Стария град и в Културен център “Тракарт”, на площада край копчетата 20 наши издателства подреждат книжен базар. “Конюшните на царя” са сцена за “нощно четене” - всяка вечер до 22 ч.
По традиция “Пловдив чете” е домакин на церемонията “Национални литературни награди “Христо Г. Данов”.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
7369
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...