вторник, 25 Февруари 2020 17:55 ч.

Пет дни властта крила за закопчаните в Турция

22.11.2017   |   10:28
Прочетена: 562   |
Коментари: 0
Пет дни властта крила за закопчаните в Турция

Пет дни властите са крили за ареста на българи в Одрин, които са обвинени за трафик на хора, свързани с организацията на Фетулах Гюлен - ФЕТО.

Пред БНТ посланика на България в Турция Надежда Нейнски потвърди, че арестът е станал на 17 ноември: Генералният консул на Одрин е получил информация от турските власти, че на 17 ноември този месец са били задържани трима български граждани.

На 20 ноември на тях е наложена мярка задържане под стража. В момента тримата се намират в затвор от закрит тип в Одрин. Те са обвинени в нарушаване на закон 220 чл. 7 като обвинението гласи трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация.

По думите на Надежда Нейнски консулите са в постоянен контакт с полицията и прокуратурата. На този етап има досъдебно разследване и не се знае кога прокуратурата ще внесе обвинението в съда.

Във вторник от Министерството на външните работи потвърдиха за задържаните българи. В съобщение от МВнР се казва, че генералното ни консулство в Одрин е получило информация от турските власти, че на 17 ноември са били задържани трима български граждани.

"С решение на Втори наказателен съд – Одрин от 20 ноември т.г. на тях е наложена мярка „задържане под стража" и тримата се намират в затвора от закрит тип „F" в град Одрин. Тримата български граждани са обвинени в „нелегален трафик на мигранти и умишлено подпомагане на престъпна организация", се посочва в текста.

Арестувани са и шестима турски граждани, сред които и дете, съобщи турското издание "Хаберлер", като се позова на местната полиция.

Пред Нова тв бившият генерален консул в Одрин Георги Димов коментира, че очаква българите да бъдат обвинени директно за участие в обявената в Турция за терористична групировка ФЕТО. /Марица.бг


Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
8277
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. „Марица“, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...