вторник, 20 Март 2018 02:33 ч.

Пинк Флойд се събират за концерт в Гластънбъри (видео)

18.02.2017   |   13:37
Прочетена: 1844   |
Коментари: 0
Пинк Флойд се събират за концерт в Гластънбъри (видео)

Легендарните Пинк Флойд може да се съберат за концерт на фестивала в Гластънбъри, който тази година ще бъде от 21 до 25 юни. Сензационната новина разкри британският Телеграф. Басистът Роджър Уотърс и барабанистът Ник Мейсън са дали съгласието си за участие под името на бандата. Те обаче са уточнили, че ще направят това, единствено ако третият жив член на бандата Дейвид Гилмор се навие да се присъедини към тях. За целта обаче Гилмор и Уотърс трябва да заровят томаховката на враждата между тях, която датира от далечната 1984 година, когато вторият напусна бандата и поиска името й. Четвъртият член на гениалното каре Рик Райт почина на 15 септември 2008 година.

За последно групата издаде своя финален албум „The Endless River” през ноември 2014 година, но без участието на Роджър Уотърс. Уотърс и Ник Мейсън участваха в общо събитие в четвъртък, а Уотърс е заявил на Мейсън относно евентуалния съвместен концерт - „За последно чух, че Дейвид (Гилмор) се оттегли. Ти познаваш Дейвид по-добре от мен“.
„The Guardian“ цитира и Мейсън, който е заявил: „Аз чух, че той се отказа, а след това,  изглежда, се отказа от отказването, така че…не знаем“. Мейсън е цитиран от изданието, че не смята, че участие на Гластънбъри е „много вероятно“, но „той би се включил, ако има такава възможност“.

Роджър Уотърс междувременно обяви заглавието на предстоящия си самостоятелен албум. Първият соло диск за легендарния Уотърс от 22 години насам ще носи името „Is This the Life We Really Want?“. Той сподели и кратко аудио превю, което можете да чуете по-долу. Уотърс работи по изданието с продуцента на Radiohead Найджъл Гудрич. „Is This the Life We Really Want?“ ще съдържа 12 песни.

<>
>

Топ новини
Читател: Скочих в локва заради неправилно паркирани коли
18.01.2018   |
18:15   |
4389
Коментари: 0
Пловдивчанин се оплака в редакцията на в. &bdquo;Марица&ldquo;, че му се е наложило да скочи в локва заради неправилно парклирали коли. Случката се разиграла в четвъртък...